Sóbarlang image
A SÓ ÉLETTANI HATÁSAI
1. Légúti problémák: allergia, asztma, köhögés, krupp, szénanátha, légcsőhurut, arcüreg- és középfülgyulladás, megfázás, COPD és dohányzás okozta problémák kezelésére.
A levegőben lévő mikron méretű sókristályrészecskék megtapadnak a tüdőben, majd feloldódva megsemmisítik a baktériumokat, allergéneket, inaktiválják a káros mikroorganizmusokat, így megtisztítva a tüdőt, gyógyítva a szervezetet.
2. Bőr problémák: ekcéma, pikkelysömör (psoriasis), egyéb allergiás jellegű bőrproblémák
A levegő nemcsak a tüdőt tisztítja, hanem onnan a véráramba jutva lényegében az egész szervezetre jótékony hatással van.
3. Immunrendszer erősítése
A kristálysó-pára antibakteriális, antiallergén, aktiválja a szervezet öngyógyító erejét. A só által kibocsátott negatív ionok tisztítják a levegőt, és jótékony hatással vannak a szervezetre.
4. Depresszió
A minket körülvevő színek rendkívüli mértékben befolyásolják kedélyállapotunkat, ezt már felismerték az ókori görögök is.
Az 1960-as években kezdtek el tudományosan is foglalkozni a színek erejével, napjainkban pedig már nagyon is elfogadott természetes gyógymód a színterápia.
A megvilágított sótégla falak energetizáló sárga, narancssárga és vörös árnyalataival a nap éltető energiáit sugározzák, amelyek képesek úgy feltölteni a szervezetet, akár egy nyári napfényáradatban eltöltött délután.
  • A sárga és a narancssárga az optimizmus, a remény jele. Szellemileg frissít és jókedvre hangol, kedvező hatást gyakorol az idegrendszerre, a depresszió ellen a leghatásosabb!
  • A vörös szín aktivitásra, dinamizmusra, bátorságra ösztönöz, mivel gyorsítja a vérkeringést. Depresszió esetén hatásosan alkalmazható, csökkenti a fáradtság érzetet. 
5. Szuper időtöltés gyerekekkel!
Sóbarlangunk számtalan gyerekjátékkal és sóhomokozóval rendelkezik, így kicsik-nagyok élvezhetik a sóbarlang élettani hatásait.